Uteyoga, parkyoga, bryggeyoga - sommeren 2018

Yoga ute er så digg! Og siden jeg er så glad i å gjøre yoga ute tenkte jeg å dele noen tips om hvor det er mulig å delta på yogatimer utendørs denne sommeren. Vet du om tilbud som mangler, legg igjen tips i kommentarfeltet eller send meg en e-post

Og før du setter igang utendørs, ta en kikk på mine tips for en bedre uteyogaøkt.

Her kan du delta på yoga utendørs sommeren 2018

Oslo

Lillehammer

  • Yoga i Søndre park - kjempefint initiativ fra Kreftforeningen, gratis yoga i parken hele sommeren. Mer informasjon.

Bergen

  • Yoga ved Kalandsvatnet - Fint tilbud i nydelige omgivelser i Bergen i regi av Matmagi. Mer informasjon her.

 

Og si fra om du vet om flere da, så oppdaterer jeg fortløpende!

DSC02471.JPG

Yogaretreat, 4 anbefalinger: surf, seilbåt, fjell og landliv

En yogaretreat kan spenne fra et par måneders beinhardt opplegg i India til late dager på en seilbåt. Noen har yogaen som hovedfokus, andre har like mye andre opplevelser i seg. Det er så mange varianter der ute, helt klart noe for enhver smak. Jeg har vært på litt forskjellig og tenkte å fortelle om fire veldig ulike, men veldig fine retreater.

Hengekøyer er trendy på yogaretreater, denne er i Puglia, Italia

Hengekøyer er trendy på yogaretreater, denne er i Puglia, Italia

Yoga og surfing i Portugal – for deg som vil være aktiv

Bo i tipier, stå opp til yogaøkt og fantastisk mat, lær å surfe og avslutt dagen med yoga i solnedgang. Kombinasjonen yoga og surfing er veldig fin. Denne retreaten i regi av Surfalgarve hadde ca like mye fokus på begge deler og vi fikk besøkt flere flotte strende i Algarveområdet i tillegg til å tilbringe tid på det nydelige stedet bygd opp av telt, som denne retreaten kunne by på.

Anbefales for deg som liker å være mye i aktivitet. Selv hadde jeg det veldig gøy, men må innrømme at jeg ikke fikset den surfingen helt og det ble nesten litt vel mye aktivitet. Men liker du vann og strand i tillegg til yoga er dette en fantastisk mulighet. Jeg har skrevet mer her.

Landsbygd i Italia – for deg som vil fordype deg og slappe av

En fantastisk italiensk gård med nydelige trulloer (en type hus de har i Puglia i Italia), saltvannsbasseng, hengekøyer, sykkelturer på den italienske landsbygda. Retreaten i regi av Kaliyoga i Italia er nok den beste jeg har vært på. Kanskje mest fordi vi hadde en fantastisk lærer som la opp et utviklende program for det ukeslange oppholdet. Noen steder er det bare yoga liksom, her var det et skikkelig opplegg med to daglige yogaøkter og massevis av tid til å nyte den italienske landsbygda mellom slagene. Mer om denne her.

Yoga på en seilbåt i Kroatia – for reiseopplevelsen

Den var ikke noe mindre vakker turen jeg var på med Exotic Yoga Retreats i Kroatia. En uke på en fantastisk seilbåt, ny øy hver dag, yoga på dekk. Her var det også to yogaøkter om dagen, men fokuset var like mye på Kroatiaopplevelsen og det var litt mer fritt fram med vin og slikt enn på de fleste andre yogaretreater. Jeg elsket denne turen! Men kanskje mer for seilbåtopplevelsen og reisen i seg selv enn yogaen. Men yogaen ga det likevel noe mer. Exotic Yoga Retreats arrangerer slike reiser med yoga over hele verden. Vel verdt å sjekke ut om du liker yoga og reiseopplevelser. Mer om seiluken i Kroatia.

Yoga i fjellene i Nepal - for deg som liker fjell og det eksotiske

Turen til Nepal med Ethical Travel Portal var helt klart mer eksotisk enn de andre. Det er Nepal liksom! Her stod uteopplevelsen i sentrum og spesielt den fem dager lange gåturen i fjellene i Nepal. Det var tvers gjennom en nydelig opplevelse og yogaen som alltid foregikk under åpen himmel og to ganger daglig forsterket den opplevelsen vi var en del av og gjorde kroppen godt etter mange høydemeter per dag. Mer om turen til Nepal.

Nepal <3

Nepal <3

Ingen av disse retreatene hadde en spesiell yogaform som fokus og nivået passet for alle. Du kan bli med som helt nybegynner, men får muligens litt mindre utbytte av selve yogadelen om du er veldig erfaren. Jeg fant alle fire litt sånn tilfeldig gjennom googlesøk. Jeg mener å huske jeg hadde en ide om hva jeg var på jakt etter og googlet meg fram til disse fire perlene. Jeg anbefaler å gjøre det samme, tenk hva du vil ha;  fordypning i yoga reiseopplevelse, mye fysisk aktivitet eller noe helt annet. Du finner noe som passer!

P.s. Det var på en humpete buss etter fem dager i fjellene i Nepal jeg kom opp med ideen om Tindeyoga. Yoga i fjellene inspirerte meg!

Yogabukser: Favoritter fra Hauteletics og Run and Relax

Bra bukser er superviktig for meg i yoga. Hvis buksa er for lav i livet eller ikke sitter skikkelig på er dette noe jeg raskt kan irritere meg over en hel økt. Og der har du vel kriteriene mine: buksene må ha høyt liv, være passe stramme og sitte mest mulig sømløst på. Det må ikke føles som noe strammer samtidig som de må sitte godt. 

Kan jo høres litt vanskelig ut det der og det er ikke så lenge siden det var dårlig utvalg av bukser laget spesielt for yoga i Norge. Men det har forandret seg. Jeg har to absolutte buksefavoritter, de er fra Run and Relax og Hauteletics. Begge "norske" merker, det er ekstra bonus. 

Yoganorge er nesten uniformert i Run and Relax-klær for tiden. Spesielt i Oslo. På en måte litt kjedelig, men det er jo en grunn til det. Jeg har bare brukt buksene, men de er helt fantastiske, supermyke og behagelige samtidig som de sitter godt på og har høyt liv. Kjapp og bra service fra nettbutikken og de har også en fysisk butikk på Høyer Egertorget og selges blant annet på HiYoga, må prøves.

Bukse med stjerne fra Run and Relax

Bukse med stjerne fra Run and Relax

Hauteletics er det motsatte av uniformering, de har nemlig bukser med ganske unikt og veldig morsomt design. Jeg elsker min med flamingoer på og har fått mange komplimenter for den. Buksene har veldig veldig god passform og er høye i livet, kan også brukes til annen trening. Og designet gjør deg rett og slett glad. Jeg kjøpe min på et yogaevent og ser de er til stede rundt omkring og de har altså nettbutikk. 

Flamingotights fra Hauteletics.

Flamingotights fra Hauteletics.

Og med det vil jeg også slå et slag for litt gøyere bukser, de gjør deg litt gladere!

(Jeg har ikke noen form for samarbeid med disse leverandørene).

Yogamatte anbefaling

nepal.jpg

Jeg skal ikke påberope meg å være en yogamatteekspert. Min første matte på bildet over hadde jeg som eneste matte i over 10 år før den nå gjør nytte på et viktig sted i Nepal. Litt mer om det etterpå. Først og fremst handler denne posten om den beste matta jeg noen ganger har prøvd - Liforme. 

Fra før (etter matta som endte i Nepal) har jeg en Manduka-matte. Kjempeflott matte, selges mange steder, blir bedre ved bruk. Ingen grunn til å ikke gå for en slik. Den er egentlig det du trenger. Men så fant jeg etterhvert ut at jeg trengte en matte nummer to. Rett og slett fordi jeg var lei av å bære med meg matta og har nå leid matteplass på HiYoga. Når jeg gjør yoga der flere ganger i uka og tilsvarende hjemme - var det en veldig god unnskyldning for å kjøpe en ekstra matte. 

Jeg har sett flere og flere bilder dukke opp av disse Liforme-mattene i det siste og begynte å lese litt. Jeg likte det jeg leste. Til tross for at den er dyrere enn de fleste andre matter, tenkte jeg - jeg gjør yoga nesten hver dag - jeg kan kjøpe bra matte! Og jeg har ikke angret et sekund. Først og best av alt er det at den er fullstendig sklisikker, jeg har rett og slett ikke sklidd på den matta en eneste gang, selv om jeg har vært svett osv. I tillegg er den litt større og tykkere enn andre matter, føles rett og slett som litt mer luksus! Jeg kjøpte denne her - Liforme Evolve, som har noen slike hjelpelinjer, den tykke streken på midten er spesielt fin å ha for å justere beina. Det finnes noen med flere hjelpestreker, men de tror jeg faktisk ikke er nødvendig for de aller fleste. Det er ikke hjelpelinjene som gjør matta mener jeg, men det at den ikke sklir og tykkelsen.

Bilde av Liforme Evolve

Bilde av Liforme Evolve

Så synes du at du fortjener en matte som føles som litt mer luksus kan jeg absolutt anbefale den. Jeg har forresten også skrevet litt om hvorfor jeg synes en reiseyogamatte er lurt

Tilbake til Nepal. På bildet ser du matta mi på fjellet Mohare Danda 3300 moh. Jeg har skrevet om den fantastiske kombinerte yoga- og fjellturen her. (Og Linda og Camilla tar med en ny gruppe i påsken - anbefales!) Matta gjorde jobben sin og vel så det den! Men den begynte jo å bli sliten, diverse yoga på jord, fjell, gjørme, gress - gjorde det ikke noe bedre. + at jeg hadde klart å shoppe bagen min full... Så ved turens slutt ble matta donert til Antardristi i Nepal som hjelper seksuelt misbrukte barn.

(Posten er ikke sponset av noen som helst, jeg bare digger matta! Og turen til Nepal). Men en av disse fine yogabagene fra min egen nettbutikk, kan jo være fin til å putte matta i;) Også laget av en fin organisasjon i Nepal. 

Namaste