Marka - SATS 10-0

På tampen av sommeren flyttet vi nærmere marka, nesten inn i marka faktisk. Og det er så digg! Jeg har faktisk ikke trent inne i det hele tatt siden vi flyttet, nå er det utetrening som gjelder så lenge som mulig.

Nå tror jeg de fleste som har prøvd å trene ute er enige med meg i hvorfor det føles så mye bedre. Men om du trenger å bli overbevist, her er grunnene til at jeg digger utetrening:

  • Jeg kjeder meg ikke når jeg trener ute. Når jeg trener inne (iallefall ren kondisjonstrening) må jeg liksom høre på podcast eller se Netflix eller noe annet som hjelper meg å fordrive tiden. Ute har jeg ikke det behovet, det er nok å bevege seg og observere naturen.

  • Frisk luft gir mer energi. Altså lukten av skog eller blomster foran klam svettelukt på et treningssenter, trenger jeg si mer?

  • Naturen er rekreasjon. Det er godt dokumentert at det å være i naturen eller bare grønne områder osv. bidrar til rekreasjon, rett å slett å lufte hodet. Det å trene ute gir dermed dobbel effekt, det hjelper for både hodet og kroppen.

  • Det er mer realistisk. Avhengig av målet ditt selvsagt, men som jeg skriver om her så trener jeg egentlig mest for å lettere kunne gå mer i fjellet. Da er det mye mer realistisk å bevege seg på stier og i bakker i marka enn å løpe på en tredemølle! Med trening i marka kan man nesten simulere en fjelltur.

Det kjennes nesten litt luksuriøst ut å ha denne muligheten helt gratis. Jeg skal iallefall utnytte det fullt ut, så kan jeg heller rusle innom treningssenteret på en ekstra våt dag eller i den mellomperioden mellom fin høst og snø, de litt grå månedene.

DSC07260.jpg