5 tips for mer yoga i sommerferien

For noen av oss er ferietid mer rom, mer tid. Da er det kanskje enklere å praktisere yoga slik vi ønsker og mulighet for å gjøre yoga i andre omgivelser som ute. Andre synes det er vanskeligere å opprettholde en yogapraksis om sommeren fordi rutiner brytes, man er andre steder, studioet har færre timer eller man er borte fra det. Uansett om det ene eller det andre er din situasjon, her har du 5 gode tips for yoga om sommeren:

  • Gjør yoga ute! Jeg er stoor fan av uteyoga, det gir en helt annen dimensjon til yogaen og dens betydning. Og det er en mulighet til å nyte vær og natur og samtidig gjøre yoga. Her finner du tips til bedre uteyoga.

  • Skaff deg en reiseyogamatte. De er så små og lette at det ikke er noen unnskyldning for å ikke ta den med i bagasjen. Enda bedre er det selvsagt om du har plass til en skikkelig yogamatte i bagasjen, det handler om prioriteringer. Uansett - har du med yogamatte på tur er sjansen betydelig større for at du gjør yoga.

  • Test ut yogaklasser der du er på ferie. Yoga gjøres over hele verden. Det er inspirerende, annerledes og du blir litt mer kjent med stedet du er på. Eller benytt sjansen til å gå på yogaklasser på et studio hjemme. De fleste har gode tilbud om sommeren og det er mindre pågang så du kan lett komme på drop-in. For ikke å glemme at det mange steder arrangeres uteyoga om sommeren, foreksempel i Frognerparken.

  • Bruk litt av ferien til en yogaretreat. Det gjorde jeg 5 år på rad, noen av de fineste feriene og opplevelsene jeg har vært med på. Det kan være en helg på fjellet (flere slike i Norge), en uke eller mer. Her er noen konkrete tips av de jeg har testet.

  • Gjør yoga hjemme. En terskel for mange, men det er så verdt det - å lage seg en hjemmepraksis. Og på lyse sommermorgener finnes det ikke noe diggere. Hils solen velkommen på matta før du nyter dagens første kaffekopp og en deilig frokost. Mine beste tips for å komme igang med en hjemmepraksis finner du her.

Og et lite bonustips, en yogaøkt etter en lang flytur gjør underverker. Her har du en liten Yin yoga-økt du kan teste neste gang.

God sommerferieyoga!

DSC02893.JPG