Topptur på ski fra Loen Skylift

Norge har fått en ny skiheis, og hvilken heis! Loen Skylift er en vidunderlig opplevelse året rundt, flott anlegg og ingeniørkunst og flott utsikt, fint laget og bra restaurant på toppen. Men enda bedre - den tar deg opp til fjellheimen i området Stryn/Loen som gir massevis av muligheter. Mer om Loen Skylift.

Det blir ikke akkurat en skiheis for å kjøre ned igjen fra toppen av heisen til bilen er ikke det du vil. Men den tar deg opp til 1011 meter over havet og er dermed et perfekt utgangspunkt for toppturer på ski. Du kan gå til flere mindre topper (feks Staurinibba) og kjøre ned igjen til heisen eller du kan bruke det som startsted for mange av de kjente toppene rundt som Storskredfjellet og Dispahyrna og kjøre ned igjen andre steder.

Vi testet det i påska og gikk opp til Staurinibba, kjørte så nesten ned til Losætra før vi gikk opp igjen og kjørte ned til heisen for en digg middag på restauranten før vi tok heisen ned til bilen igjen. En perfekt dag i fjellet. Her kan du se litt fra den dagen:

Det er tydelig at Loen Skylift satser på området over heisen som noe mer enn bare et sted man ser på utsikten. Første del av turen gikk vi opp en preppa bakke for aking og du kan leie både akebrett og truger der oppe. Langrennsløper er der også og du kan gå turene på ski uten guide om du har kunnskap til det. Om du ønsker guide og litt tøffere turer kan jeg anbefale Breogfjell som er lokalkjente og dyktige.

Ta turen!

sloens.jpg