Weekend warrior og yoga warrior

I helgene bekjemper jeg snø og fjell, i ukene går det mer i yoga warrior (som altså er en yogastilling) + den der dagjobben da. Og det handler jo ikke om å krige seg gjennom noe som helst, det handler om å gjøre de tingene jeg blir glad av. Det handler om å ånde etter helgene på fjellet og om å kjempe seg gjennom en yogaserie for så å kjenne på den absolutte følelsen av tilfredsstillelse den gir etterpå.

Å velge seg et ‘weekend warrior’ liv (lenke til “definisjon” av weekend warrior) er litt en livsstil. Det krever mange timer i bil for å komme dit man vil. Vanligvis er det en 3-timers tur til Hemsedal (+ en del mer om vinteren). Forrige helg var det mye mer. For dit vi hele tiden vil er til Sunnmøre. Nærmere bestemt Urke, Hjørundfjorden – heime. Vi bruker mye tid på værvarsel, skredvarsel og jobborganisering for å kunne ta turen dit når vi vet det gir oss fantastiske opplevelser i fjellet. For når vi er der handler alt bare om å bekjempe den vakreste fjellheimen dette landet har å by på.

aaawarrior.jpg

For det er det helgene er for oss, livet borte fra det urbane, et liv fylt av de opplevelsene vi setter aller mest pris på. Det betyr ikke at det andre gjør er feil, vi har alle ulike interesser. For oss er en flaske bobler i vogna etter en lang dag på ski myyye diggere enn en tilsvarende flaske på Solli plass. Eller – vi tar heller en ekstra natt på hotell for å komme oss dit vi vil enn å bruke pengene på en restaurant med stjerner. Hver sin smak.

Men så får jeg jo ofte følelsen av at mange egentlig vil gjør mer som oss. Gjengen av mennesker jeg vet vi inspirerer med livsstilen vår er stor. Dere er så flinke til å være på fjellet, sier de og liker instagrambildene litt ekstra hardt. Mitt råd er bare ett: gjør det. Vi er ikke i en unik situasjon som gir oss muligheten, vi har ikke engang en hytte på fjellet, vi har en campingvogn og en veldig fin barndomsheim å dra til. Ja, vi tjener greit nok til å kjøpe det utstyret vi har lyst på, men utstyret er en minimal del av det hele. Naturen er gratis, det ER faktisk bare å gjøre det. (ja, jeg vet mange har barn og andre forpliktelser som gjør det vanskeligere, men litt mer er nok mulig likevel).

Og selvsagt er det ikke like idyllisk (dette heller) som instagrambildene gir inntrykk av. I går tok bilturen til Hemsedal ekstra lang tid. Fordi det snødde. Men den snøen ga oss fantastisk pudder i dag. Og bra pudder krever tidlig morgen, hvilket førte til at jeg var i elendig humør ca fram til lunsj, fordi jeg fikk sovet for lite. Men det dårlige humøret var helt borte de stundene jeg fløyt oppå pudderet i skogen ved Solheisen. Etter noen timer i pudder ventet mer pudder, på taket av campingvogn og spikertelt som måtte måkes bort. Slik er det. Snøen er liksom der på godt og vondt og da er det bare å oppsummere det hele med dette fantastiske diktet fra Voss Lyrikklag og gjenta: det er bare å gjøre det.

Dersom du vel å ikkje
gleda deg over snøen,
vil du ha mindre glede i livet,
men same mengde snø.