Fjell og natur er min meditasjon

slogen2.jpg

 

Meditasjon handler stort sett om å fokusere på noe. Pust, ord, lyder, mantra, setninger, telling o.l. Når tankene så vandrer av sted skal de få lov til det, men de skal tilbake til fokuspunktet. Enkelt forklart. 

Jeg har drevet med meditasjon i perioder og har tatt kurs i det. Jeg har også testet apper. Jeg bruker kjente meditasjonsteknikker noen ganger når hodet mitt er overfylt av tanker som overtar. Det virker.

Men det som virker minst like godt for mitt hode når tankene blir for mange er det å være i fjellet - naturen. Da blir naturen dette fokuspunktet som renser hodet mitt. Stien foran meg. Fjellet som er målet. Pusten når jeg er sliten. Beina som skal ta meg fram. Alt det fantastiske rundt meg. Lyden av ingenting. Lyden av natur.  Snøen. Sporet.

Det er min aller beste meditasjon. Det gir hodet mitt en pause og tankene ett fokus. Og som bonus gir den friske lufta ny energi. Anbefales.