3 uker i Chamonix – planlegging og opplegget

Her går det meste mye mer oppover enn hjemme, men man må jo bare glise i slike omgivelser. Selv for en Sunnmøring imponerer det, det er jo så uendelig mye av alt!

Her går det meste mye mer oppover enn hjemme, men man må jo bare glise i slike omgivelser. Selv for en Sunnmøring imponerer det, det er jo så uendelig mye av alt!

Den første av tre uker i Chamonix er over. Jeg skal ikke påstå at jeg har drømt om å leve skibomslivet i Chamonix, men da vi begynte å snakke om å være her noen uker i vinter, ble jeg fort gira på tanken. Og nå er altså en av tre uker over. Jeg tenkte jeg skulle si litt om hvordan vi har planlagt dette, hva vi skal gjøre osv.

For min del er det vanskelig å ta tre fulle uker helt fri på denne tiden av året, så jeg bruker hviledager (som jo er greit å ha) til å jobbe, jobber 3-4 dager + at jeg sjekker e-post og følger opp den daglig. Det går foreløpig veldig fint.

Planlegging

Det krever litt planlegging et slikt opphold om man ikke skal ruinere seg økonomisk. Flybilletter ble bestilt tidlig og vi bor i leilighet booket gjennom Airbnb. Det var viktig for oss med leilighet slik at vi kan lage det meste av maten selv, også viktig for økonomien. Kjæresten er her i fire uker og det gir også litt rabatt på leiligheten.

Utstyr er selvsagt en del av greia og vi hadde planer om både toppturer + ski i anleggene og offpiste, så mye måtte med. Heldigvis hadde vi alt vi trengte fra før, dette er ca det jeg har med i tillegg til klær o.l.. Noe utstyr til topptur (klatresele o.l.) låner vi her nede.

chamonix.jpg

 

En annen ting vi booket i forkant var guide. Du må jo ikke ha guide, det avhenger jo av hva du skal, men vi hadde lyst til å gjøre en del ekstra, blant annet turer på bre, da var guide en selvfølge. En smart ting vi gjorde var å be om guide som både kunne kurse oss i bre og mountaineering, i tillegg til å ta oss med på kule nedkjøringer og turer. Det viste seg å være veldig lurt. Vi hadde to dager ganske tidlig, som ga oss god innføring og gode tips. Og så har vi to dager denne uka.

Opplegget

Som nevnt vil vi jo litt av hvert. I alt har vi 4 planlagte dager med guide, utover det er alt avhengig av vær, forhold og formen. Det er det som er så digg med å være her så lenge. Det er ikke krise om en dag er ekstremt skytung og vi kommer til å få både sol og pudder. Sol har vi allerede hatt, pudder er på vei.

Vi ser hver dag litt an og foreløpig har vi fått gjort mer enn vi kunne håpet på, mye fordi vi har hatt guiden som har tatt oss med på kult ting. Ellers har det vært en del skyer så da gjelder det å bruke webkameraene i anlegget godt og finne ut hvor vi kommer over skyene (for det gjør man jo her!).

Det kommer mer anbefalinger og en liten Chamonix guide etter hvert. Men foreløpig ser dette opplegget i alle fall ut til å fungere strålende. Det føles virkelig som vi bor her, men det eneste vi trenger å forholde oss til hver dag er hvor vi skal stå på ski/gå på ski denne dagen. Det er et ganske digg liv! Og med så mye aktivitet så kan vi jo kose oss i massevis med franske oster, croissanter og Champagne.

(Nei, vi har ikke testet afterskien enda, det er ikke helt den delen av skibomslivet som er vår greie, men vi tar nok turen dit også etter hvert).

Akkurat nå er vi aller mest spente på morgendagens skitur, der vi skal gå ca 1000 høydemeter på over 3000 meters høyde i nærmere 20 minusgrader. Det blir en ny første gang, virker som det blir mange av dem her.