Yogalærereksamen bestått! Slik var det:

Puuh, i går gjennomførte jeg altså eksamen i RYT (Registered Yoga Teacher) 200 timer Ashtangayoga. Og jeg stod. Med god margin egentlig. Oppnådde det som var krevd, ikke bare for å få et diplom fra HiYoga, men for å få den internasjonale godkjennelsen fra Yoga Alliance. Så utrolig digg!

Og ekstra digg med tanke på at oppladningen akkurat ikke har vært ideell med influensa etterfulgt av rundt 15 timers arbeidsdager (konferanseorganisering) og veldig lite søvn i uka fram mot gårsdagen. Jeg var rett og slett så sliten at jeg ga litt blaffen, hadde ikke energi til å bli nervøs. Og det var jo like greit.

Beviset

Beviset

 

Hvordan foregår yogalærereksamen?

Jeg tenker at noen er nysgjerrige på det, så jeg forklarer. Først og fremst så vet jeg at dette utføres på ulike måter ulike steder, så dette er ikke svaret. Men svaret på hvordan vår ashtangalærereksamen på HiYoga foregikk.

Eksamenen hadde tre deler. Først gjennomførte vi en egenpraksis. Vi gjorde altså en yogaøkt slik det gjøres Mysore style mens vi ble evaluert. Evalueringen gikk ikke på hvor myke vi var e.l., men hvordan vi angrep stillingene, at vi kunne serien o.l.

Videre var det en teoridel. Den hadde spørsmål om anatomi, spørsmål fra ashtangaserien (som navn på stillinger, tellinger, justeringer, manus for undervisning o.l.) og filosofispørsmål i tillegg til et filosofiessay. Jeg skrev alt jeg kunne i 1 time og 15 minutt og rakk det akkurat.

Den siste delen var en undervisningsdel. Der trakk vi kort og skulle snakke om prinsippene i ashtangayoga, vise og undervise stillingene på kortet og svare på potensielt spørsmål fra en yogaelev.

I tillegg til dette ble vi uavhengig av eksamensdelen vurdert på vår egen praksis og utvikling gjennom studiet.

Til slutt en stor takk

Det er litt surrealistisk å være ferdig, det har vært veldig intenst og krevende, men alle mest gøy. Jeg er utrolig takknemlig for alle medstudentene jeg har blitt kjent med og lærerne vi har hatt underveis! Jeg har lært så mye av hver og en av dere! Dere har gitt meg en slags superkraft til å finne neste steg i denne yogaverden for meg. Jeg vet jeg vil undervise, jeg vet jeg vil fortsette å ha en tilnærmet daglig praksis, jeg vet jeg vil fortsett å utforske yoga takket være den nysgjerrigheten dere har gitt meg underveis.

Tusen takk Linn, Emilie, Iga, Yanina, Ingrid, Kristine, Lina, Tonje, Inger, Hanne, Ane, Ellen C., Corina, Mona, Kjerstin, Kine, Fredrik, Anita, Pernilla, Ellen E., Basia, Francesca, Bjørn, Annette og alle andre som har bidratt!

Tusen takk Linn, Emilie, Iga, Yanina, Ingrid, Kristine, Lina, Tonje, Inger, Hanne, Ane, Ellen C., Corina, Mona, Kjerstin, Kine, Fredrik, Anita, Pernilla, Ellen E., Basia, Francesca, Bjørn, Annette og alle andre som har bidratt!

Namaste