Det passer aldri å være syk, men…

Hvis jeg bare får influensa nå, da går det greit, men jeg kan ikke få den… Kjenner du deg igjen? Det er sjelden det passer å være syk og noen ganger passer det ekstra dårlig. Jeg følte jeg falt ut på den litt heldige siden nå da. Tross alt.

For det er høysesongen for influensa og jeg hadde ekstra lite lyst til å få den i år. Uka som kommer er jeg nemlig blant de hovedansvarlige for jobbens konferanse som går over tre dager med 350 deltagere. I tillegg skal jeg både holde foredrag på den og være konferansier på en av festene. Ja, og så er det eksamen på yogalærerutdanningen dagen etter konferansen da….

Men joda – på torsdag kom sykdommen snikende, heldigvis ikke masse feber og fullstendig utslått, men utslått nok til at helga har bestått av sofaen sammen med en blanding av OL på TV og Netflix i stedet for Hemsedal som var planen.

Status quo

Status quo

Men – tross alt, timingen gjør at jeg bør komme meg greit nok til konferansen sparkes av. Og vi har vært veldig flinke til å planlegge godt så det er ikke for mye stressfaktor på tampen. I tillegg så har jeg fått lest en del til eksamen i pausene mellom OL/Netflix.

For det er jo ikke noe annet å gjøre enn å la kroppen gjøre det den trenger for å bli frisk. Man blir ikke raskere frisk av å stresse, bli irritert, bekymret eller frustrert. Dette lærte jeg på den harde måten da jeg var i en av mine første jobber og ikke tok meg tid til å være syk, hanglet avgårde på jobb. Resultatet var at jeg var syk i ukevis og fikk lungebetennelse til slutt.

Det lærte jeg mye av. Nå er jeg heller hjemme en dag før jeg blir skikkelig syk enn dagen etter. Og jeg trener aldri før jeg er helt frisk. Hvile er det som må til, så får livet bare gå sin gang en stund…

Så da fortsetter jeg å hvile meg frisk jeg.