Hvit campingjul og pinnekjøtt på bålpanna

Snø! Det var det vi gikk for denne jula, vi ville bruke disse deilige fridagene der det var mest snø. Svaret var Hemsedal der det i det minste er nok snø i bakkene og hvitt ellers også. Og det betyr jul i campingvogna – vår billige “hytte” på fjellet. Enkelt, ukomplisert – akkurat slik vi liker det best.

Ski om dagen, slitne og med masse tid til kos, bøker, serier og annet bra om kvelden. Det er sååå mye deiligere å slappe av når man har vært i aktivitet også. Det er ikke nok snø i fjella til så mye oppovergåing, men for å i alle fall begynne å få inn toppturformen har vi allerede gått en tur opp Sentrumsløypa i anlegget og har planer om flere.

På lørdag var vi i bakken allerede 7.30! Første gang for oss på det som kalles morgenkjøring og skjer hver lørdag framover. Hvorfor? Nypreppa løyper og nesten ingen folk, så frokost på Fjellkafeen mens de andre strømmer på.

For min del er pinnekjøtt til middag en viktig del av jula, det er liksom kronen på juleverket. Med en liten hybelkomfyr og ingen vifte akkurat, så jeg litt mørkt på det å dampe pinnekjøttet inne i tre timer. Men så fant vi ut at det måtte da være mulig å gjøre det på bålpanna.

Og det gikk faktisk over all forventning. Jeg var redd for at det skulle bli for mye varme, men damping er damping og med litt påfyll av vann gikk det kjempefint. Faktisk av det bedre pinnekjøttet jeg har smakt på lenge. Og så digg stemning det var å lage julemiddagen ute. Her er noen bilder (tatt av Bjørn).

Nå gleder vi oss bare til mer enkel jul med ski på beina!

julivognasjekke.jpg
julivognapanna.jpg
julivognainne.jpg
julivognases.jpg