Yogaweekend – en sosial helg med massevis av yogatimer å velge mellom

I løpet av oktober har nærmere 800 stykker deltatt på en av de to store yogaweekendene i Norge. Den ene på Norefjell i regi av HiYoga og den andre på Vestlia (Geilo) i regi av diverse lærere.     

Jeg deltok på den siste, fordi jeg hadde lyst til å sjekke ut “konseptet” yogaweekend og datoen på den passet meg best. Kvaliteten på lærerne og opplegget var veldig likt på begge så jeg kunne nok like gjerne vært på den andre.

Men altså, jeg og noen kolleger tok turen til Geilo og det var helt klart en helg fylt av massevis av bra yoga, god mat, fine omgivelser og for min del også spa og massasje. For meg var høydepunktene Ashtanga med to lærere jeg har hørt mye om, men bare så vidt vært borti før: Pernille Bønkan og Bertine Zetlitz. Jeg deltok på Ashtanga for erfarne med begge to og en teknikkworkshop med Bertine. Og det innfridde i høyeste grad. Begge er veldig dyktige lærere og jeg fikk med meg både inspirasjon og konkret læring i timene deres.

I tillegg deltok jeg på en herlig Yin Yoga time med Jonathan Weber. Var det alt, tenker du kanskje? På en helg med nærmere 50 ulike timer å velge blant. Vel, jeg var litt sliten inn mot helgen og valgte å gå all inn på Ashtanga, da er det litt begrenset hvor mye mer man kan få med seg og samtidig få ok utbytte av. Så jeg valgte heller å pleie kroppen med både massasje og spa + å bruke tiden på å fordøye det jeg hadde lært. Og det angrer jeg ikke på!


Passer yogaweekend for deg?

Uavhengig av hva jeg valgte å gjøre så er det absolutte store plusset med en slik helg at du får mulighet til å teste ut ulike typer yoga med garantert flinke lærere (blant de beste i Norge). Programmet på Geilo bød på veldig mye - fra meditasjon til Ashtanga, via Jivamuktu og det meste annet. Perfekt for å utforske! Så er du nysgjerrig på å prøve ut er yogaweekend absolutt for deg, uansett nivå.

Yogaweekend passer også for deg som gjerne vil gjøre dette til en venninnehelg (altså det er gutter der også, men de er veldig få) og gjerne kombinere med god mat og drikke, spa osv. For dette er en sosial helg, det er folk og liv overalt.

Det synes også jeg var gøy, men for meg er yoga ofte forbundet med mer ro og tid til meg, derfor valgte jeg å «flykte» til spaet og mer rolige omgivelser. Jeg foretrekker nok retreater e.l. med mer fokus og fordypning heller enn en velfylt timeplan, men synes likevel det var en kjempefin helg som er verdt å prøve ut!

Hehe, det eneste skikkelige bildet jeg tok denne helgen. Tid og egenpleie er en viktig del av yoga for meg.

Hehe, det eneste skikkelige bildet jeg tok denne helgen. Tid og egenpleie er en viktig del av yoga for meg.

Med så mange (nesten 800) deltagere på de to helgene er det nok ingen tvil om at konseptet har kommet for å bli og prisene er helt overkommelige med tanke på hvor mye du får. Sjekk det ut neste gang!