Sesongens første topptur med perfekt pudder, sol og litt skuldertrøbbel

påveiopp.jpg

Er ganske så fornøyd med å starte toppturesongen første uka i januar. Og for en dag å starte på! Sol og kanskje det beste pudderet jeg har kjørt faktisk.

Det så ikke helt ut som jeg skulle starte topptursesongen denne dagen kvelden før. Jeg hadde store smerte i skulder og arm og hadde vel bestemt meg for å ta det helt rolig den dagen. Men så våknet vi da, skulderen litt mindre vond og blå himmel ute. Og vi visste at pudderet ventet. Så da måtte det bli tur.

Målet var Leinenosi (skrives også Leinenøse) i Hemsedal, en topp vi hadde sett på en stund, litt under 900 høydemeter å gå. Vi hadde aldri vært der eller i det området før, men vi drar helt klart dit igjen. Masse muligheter og flott område og vi hadde det nesten for oss selv. 

Toppturglad

Toppturglad

Men skulderen min var ikke helt bra da. Så jeg bestemte meg for å skåne den mest mulig, visste det ville måtte bli noen tunge stavtak mot slutten i den dype snøen. Så jeg gikk hele veien opp uten å bruke stavene i det hele tatt (bortsett fra litt på slutten da). Prøv selv, det er ganske mye tyngre. Var glad for kjernemuskulaturtreningen yogaen har gitt meg det siste halvåret da gitt. Apropo at ski og yoga er bra for hverandre

Faktisk så ble jeg såpass sliten, når vi i tillegg måtte lage sporene selv i dyp snø ca halve turen, at vi ga oss bare noen høydemeter fra toppen. Det var også litt fordi det var litt steinete der og det begynte å bli litt seint da. Og det var jeg som pingla ut selvsagt.

Men for en nedkjøring vi fikk! Pudderet i Hemsedal er faktisk noe av det beste du får i Norge fordi snøen er veldig tørr der. Der er det jo stort sett stabilt kaldt gjennom hele vinteren, mens pudderet på Sunnmøre foreksempel er mer utsatt for milde temperaturer og fuktighet. Og denne dagen var altså pudderet på sitt aller beste. Og det var mye og det var usporet. Først lang stor vidde og så digg skog ned til bilen. Helt drøyt. 

påveined.jpeg

Jadda, slik så det ut!

Hurra for topptursesongen! Nevnte jeg at vi skal være flere uker i Chamonix denne vinteren forresten? Det skal vi!