Øver på å gjøre yoga i varierende omgivelser

Det er så behagelig å komme inn i en yogasal. Alle er i samme modus, alt er tilrettelagt for yoga. Ingen forstyrrende elementer. Eller hjemme, på den lille plassen gjort klar for yoga. Vanskelig med unnskyldninger. Men når yogapraksisen skal være tilnærmet daglig blir situasjonen en litt annen.

Derfor øver jeg meg nå på å gjøre yoga i omgivelser som gjør det litt mer krevende. I dag i spikerteltet i Hemsedal. Blant ski, gassovner og en del rot:) I ulltøy for det var litt kaldt. Og såpass lavt under taket at jeg ikke kunne strekke meg helt ut. Men det gikk da helt fint! 

upload.jpg

Det gjelder å glemme unnskyldningene eller å gjøre de til noe positivt. Som da vi var i Nepal og gjorde yoga ute hver dag. På veldig varierende underlag og til tider veldig kaldt. Men vi rettet fokuset mot det å være i ett med naturen. Være ute. Fjellene. Yogaen.

Eller som da jeg ble samboer for litt over et år siden. Jeg gjorde ikke yoga hjemme på et halvt år fordi jeg trodde jeg ville miste roen av lydene fra ham og det å ikke være alene. Men så begynte jeg bare og valgte at lydene skulle symbolisere noe positivt, det at han faktisk er der. Hos meg. Nå gjør jeg yoga på stuegulvet uten å tenke.  

Så det er liksom bare en greie man må venne seg til. Finne det positive i det. Jeg blir litt flinkere hele tiden. Men må innrømme at jeg gruer meg litt til minusgradene i vinter og yoga i vogna ;)