Inntrykk, inspirasjon, sliten, motivert - første helg på yogalærerutdannelse

Første helg på yogalærerutdannelsen er gjennomført, det har vært en intens helg med mange inntrykk og mye nytt å tenke på. Er liksom både inspirert og sliten. Og tenker på yoga heeele tiden. Lurer på om jeg kommer til å gjøre det de neste seks månedene. For nå kommer nesten hver eneste dag til å handle om yoga på en eller annen måte. Yogaøkter i massevis selvsagt og oppgaver. I tillegg kommer bloggen osv. Det er liksom en ny altoppslukende hobby. Som skal gå opp ved siden av jobb og alt annet. 

upload.jpg

Vel nok om det. Tenkte å si litt om hvordan den første helgen artet seg. Vi er en stor gjeng, ca 25 stykker og jeg var selvsagt spent på hvem alle de andre var. Bare slanke spreke jenter i begynnelsen av 20-åra liksom? Eller massevis av folk på den mer alternative siden? Vel, jeg fikk ikke bekreftet noen av de fordommene. 

Du kan nok dele gjengen i ca 3. En del er nok nærmere starten av 20-åra og betydelig sprekere og slankere enn meg. En del på den motsatte enden aldersmessig, nærmere 50 (håper jeg ikke fornærmer noen nå...) og en hel haug midt i der. En god del har gjort veldig lite yoga og noen nesten ingen ashtangayoga mens andre er mye mer erfarne og underviser andre yogaformer allerede. De aller mest alternative har jeg ikke sett noe til enda:) Jeg føler selv at jeg er litt midt i der liksom. Ganske erfaren yogi, men ikke blant de mest erfarne. Men så er det jo slik at dette har jo ingenting å si egentlig. Alle kan bli like gode yogalærere, det er bare så naturlig for oss å tenke i slike kategorier. 

Helgen var ganske intens, jeg skal si noe om de ulike "fagene" i andre bloggposter, men noe av det som ble mest tydelig for meg er hvor mye mer det er enn å bare "kunne" den stillingen. Bare den fysiske delen av det og det å undervise er så mye. Først så ble jeg jo veldig obs på hva jeg måtte forbedre i min egen utførelse av en stilling, så er det hvordan man forklarer andre stillingen og hvordan man justerer andre. I tillegg kommer telling, sanskritnavn osv. Oppbygningen av det du må kunne er slik:

  • Stillingens arkitektur (fokus, alignment, fullverdig stilling, hvordan få til stillingen)
  • Tellingen, pust inn pust ut - antall vinyasa som det heter
  • Justeringer
  • Modifikasjoner for nybegynnere
  • Varianter av stillingen, dypere, enklere osv.
  • Hvordan du lærer bort stillingen
  • Hvordan du demonstrerer stillingen

I tillegg kommer tellingen på sanskrit og navnet. Puuuh.. Skjønner? Mye å ta inne. Og vi var bare gjennom solhilsner og et par stående stillinger denne helga.

Ellers skal jeg skrive mer om yogafilosofi og det andre vi lærte senere. Det var en del pusteøvelser og chanting også. Og det er ikke noe rolig helgeliv, Vi startet 7.30 både mandag og tirsdag.

Men jeg kjenner at jeg er klar - det er gøy å lære noe nytt og spesielt noe som er helt annet enn det jeg driver med ellers. Gleder meg til fortsettelsen!