Hemsedal hele året <3

FullSizeRender.jpg

Hemsedal er jo først og fremst kjent for å være et bra skisted. Og det er det jo - et fantastisk skisted, mange bakker, masse frikjøringsmuligheter og toppturmuligheter. Har jo skrevet litt før om skibomsvogna vi har der nettopp for å benytte oss av det. Men Hemsedal er et veldig bra sted utenom skisesongen også - for oss som digger å være ute. Og da tenker jeg ikke på ute på byen (selv om afterskien der kanskje er den beste i landet).

I vår, sommer og høst har vi vært mange helger i dalen. Været har ikke vært på topp, men naturopplevelsene kan være like sterke og vakre likevel. Sjekk denne nydelige filmen Bjørn laget sist helg vi var der, i litt småruskete vær:

Hemsedal har turer for små og store bein, sterke og slitne bein. I løpet av de siste månedene har vi gått på Røggjin, Harahorn, Kjerringkjeften, Totten, Veslehødn, Bjøbergnøse, Kvitingatn, Svarthetta, Steget og  Geitberget. Beskrivelser av turene finner du hos Hemsedal.com. Kjerringkjeften er kanskje favoritturen, ikke så tung tur, fantastisk utsikt hele veien. Men utsikta er nydelig også fra Bjøbergnøse (som du ser litt fra i videoen over), Harahorn og Svarthetta.

Det er bare ikke fjellturene som er verdt å utforske i Hemsedal. En tur for å kikke på Rjukandefossen er obligatorisk. Og en kjøretur/sykkeltur/gåtur innover i Hydalen med en stopp ved Vavatn. Og det er mye mye mer. Terrengsykling i skianlegget foreksempel.

Et par andre tips fra dalen. Dalens beste kaffe (og mye annet godt!) får du på Elmas Handel, den beste maten (av stedene som er åpne hele året) får du på Hemsedal Cafe og den nye utstyrsbutikken for friluftsliv MOH sport har bra greier og strålende service. 

Min oppfordring - test ut Hemsedal også utenfor skisesongen. Men også i sesongen om du ikke har gjort selvsagt!