Yogastudent

Så var det plutselig "skolebenken" + dagjobben som gjaldt. For et yogastudie på 200 timer er ikke bare å møte opp noen helger og gjøre litt mer yoga. Det er mye mer enn det. 

upload.jpg

Det er tre uker mellom første og andre undervisningshelg på studiet (8 helger i alt + eksamen). De to første ukene har jeg brukt mest på yogafilosofi. Jeg har lest mange kapitler i Bhagavad Gita og Yoga Sutra og levert to oppgaver om filosofi. Det er mye vanskeligere enn jeg trodde. Nå er ikke filosofi så håndgripelig i seg selv og ikke noe jeg leser mye av til daglig. I tillegg er alt på engelsk, skrevet for mange hundre år siden og har massevis av ord og begrep på sanskrit man må skjønne først.

Det at det jeg leser om er metafysikk gjør at det blir enda litt vanskeligere å ta innover seg for en vitenskaplig orientert hjerne ;) Jeg var veldig klar over at yoga handler om mer enn de fysiske stillingene, men hvor mye mer var jeg ikke så klar over. Faktisk så er de fysiske stillingene ikke engang nevnt i de ganske tykke bøkene jeg leser i nå. Men vitenskap eller ikke - som yogalærer er det viktig å forstå (eller akkurat nå mest prøve å forstå) tankesystemet bak yogaen. det de tenkte og mente de som har utviklet det hele. Og selv om mye er vanskelig er det helt klart en del interessante elementer der.

I dag jobber jeg med litt mer praktiske ting, den faktiske undervisningen. Jeg har laget "manus" for de første stillingene og sett på hvilke justeringer som trengs. Øvd bittelitt på å undervise det har jeg også. Det blir mye surr i starten gitt.... Dette må øves på! I tillegg lærer jeg å telle på sanskrit og navnene på stillingene. Jeg bruker flashkort på mobilen for å øve, det hjelper. Neste oppgave er å lage et opplegg for en nybegynnertime. 

I tillegg kommer min egen yoga, som nå har gått til å bli en nesten daglig praksis. Det å være en trygg og erfaren yogi selv er en veldig viktig del av det å bli en god lærer. Det begynner å føles litt som at yoga er noe jeg bare gjør som en rutine i hverdagen, nesten som å pusse tennene. Men i motsetning til å pusse tennene gjør jeg det altså bare en gang om dagen (helst om morgenen) og tar pause en dag eller to. Kroppen min er rett og slett ikke helt klar for hver dag enda + at jeg prøver å få trent litt andre ting også.

Så - yogastudenten har litt mer jobb enn hun kanskje trodde, men det er meste er bare gøy.