Yogalesestoff

Til helgen starter yogalærerutdanningen jeg skal ta - RYT 200 Ashtanga. Det betyr at jeg har handlet bøker som skal leses som en del av studiet, en hel haug. Noen veldig spennende bøker og noen jeg ikke skjønner så mye av enda. Tenkte jeg skulle si noe om hvilke bøker jeg har kjøpt og som da regnes som grunnleggende lesning for en yoaglærer.

upload.jpg

The Yoga Sutras of Patanjali - Dette er selve yoga"bibelen." Tråder (sutras) om yoga, selve grunnlaget, også kalt den mest autoritære boken om yoga. Hjertet av yogafilosofoen. Mange store ord, blir interessant å utforske mer.

Hatha Yoga Pradipika - En sanskrit manual om hathayoga (the science of yoga) fra 1500-tallet. En slags guide til denne foreløpig litt mystiske "vitenskapen" bak yoga. Den har oversettelser fra Sanskrit da.

The essence of the Bhagavad Gita - hmm, denne skjønner jeg lite av enda. Det er visst en form for spirituell samtale. Krever nok litt å lese.

Functional Anatomy of Yoga av David Kiel - denne ser jeg fram til. Litt mer mitt domene og blant de tingene jeg virkelig er klar for å lære om rundt yoga. Boken ser grundig ut, forklarer anatomien knyttet til de ulike stillingene.

Det var også noen anbefalte, men ikke obligatoriske bøker. Jeg kjøpte Yoga Sequencing: Designing Transformative Yoga Classes - synes det er spennende å finne ut hvordan man bygger opp yogaklasser, ashtangen er jo lik hele tiden. Tror denne boken kan gi meg god innsikt.