Restorative yoga - nytt for meg - bra for meg

Denne uka har jeg fått med meg et par timer Restorative yoga på HiYoga. Noe heeeelt annet enn ashtangaen eller andre litt mer dynamiske timer jeg er vant til. Men det kjentes veldig ut som noe jeg hadde godt av.

Restorative yoga er ikke en yogaform i seg selv, ordet restorative betyr styrkende eller gjenoppbyggende på norsk og er gjerne betegnelsen på yogaklasser der målet ikke er å strekke, men mer å gi slipp/smelte inn i en stilling. Det er også en del meditasjon i timen. Det kan minne litt om Yin Yoga, men der er det altså mer å strekke som er målet. 

I timen bruker man mye greier for å støtte opp, bygge opp slik at stillingen blir behagelig. Tepper, bolstere og andre greier. Akkurat det synes jeg virket veldig styrete med en gang og det tok en del tid å bare komme riktig på plass i en stilling. Men jeg ser jo poenget - og så er du i en stilling lenge, gjerne opp mot 15 minutter - så det er bare noen få stillinger i løpet av en time. 

Det var rett og slett 75 minutter med fullstendig avslappning samtidig som kroppen fikk gjort noen twister og annet som kjentes bra. Kan like dette kjenner jeg. Og akkurat denne uken var det ekstra godt, da det var litt mye greier å tenke på ellers. Anbefaler å teste.