Min kronglete og morsomme yogareise

Yogaen har tatt meg til mange land, men det er her jeg liker meg best. I Sunnmørsalpene - som kalles Zenmøre med god grunn.

Yogaen har tatt meg til mange land, men det er her jeg liker meg best. I Sunnmørsalpene - som kalles Zenmøre med god grunn.

Jeg tror jeg har drevet med yoga i ca 15 år. Egentlig husker jeg ikke første gangen, tror ikke det var kjærlighet ved første bevegelse. Gjennom de 15 årene har det vært gleder og hengivenhet, yoga hver dag og mange måneder uten, haugevis av yogalærere og frustrasjon.

Men uansett hva som har skjedd har jeg kommet tilbake til yogaen, og nå står den sterkere hos meg enn noen gang. Til tross for kjipe skader som iblant gjør det vanskelig og en fysioterapeut som mente jeg ikke burde gjøre yoga. Jeg har gått på ordentlige yogastudier og lært det skikkelig, jeg har gått hos dårligere lærere som burde holdt seg til å instruere i spinning. Jeg har brukt video, kjøpt bøker og har lært meg å gjøre yoga hjemme og elsker det.

Jeg har gjort yoga inne i en sky på 3500 meter i Nepal, jeg fant ashtangayoga på et strandresort i India, jeg har prøvd å lære surfing innimellom yogaen (gikk ikke så bra) i Portugal og jeg har gjort yoga på dekket på en seilbåt i en uke på sjøen i Kroatia.

Jeg fant den største inspirasjonen til hjemmepraksis og virkelig roen med fantastiske Tashi Dawa i Italia og jeg har gjort yoga til de vakrestene soloppgangene på en strand i Bali. 

Reisen har ført til at yogaen er en viktig del av livet, så viktig at jeg har tatovert OM på foten for å alltid minne meg på at yogaen skal være der. På noen av de mest stressende dagene i livet mitt, har yogaen gitt meg roen jeg trengte. Den har fikset kroppen min mange ganger og gjort den vondt andre ganger. Den har gitt meg et opp ned perspektiv på livet (jeg digger følelsen av å stå på hodet) og gitt meg selvtillit til å tro at jeg kan få til ting som kan virke helt umulig.

Jeg gleder meg til fortsettelsen ॐ