Yogaretreat, 4 anbefalinger: surf, seilbåt, fjell og landliv

En yogaretreat kan spenne fra et par måneders beinhardt opplegg i India til late dager på en seilbåt. Noen har yogaen som hovedfokus, andre har like mye andre opplevelser i seg. Det er så mange varianter der ute, helt klart noe for enhver smak. Jeg har vært på litt forskjellig og tenkte å fortelle om fire veldig ulike, men veldig fine retreater.

Hengekøyer er trendy på yogaretreater, denne er i Puglia, Italia

Hengekøyer er trendy på yogaretreater, denne er i Puglia, Italia

Yoga og surfing i Portugal – for deg som vil være aktiv

Bo i tipier, stå opp til yogaøkt og fantastisk mat, lær å surfe og avslutt dagen med yoga i solnedgang. Kombinasjonen yoga og surfing er veldig fin. Denne retreaten i regi av Surfalgarve hadde ca like mye fokus på begge deler og vi fikk besøkt flere flotte strende i Algarveområdet i tillegg til å tilbringe tid på det nydelige stedet bygd opp av telt, som denne retreaten kunne by på.

Anbefales for deg som liker å være mye i aktivitet. Selv hadde jeg det veldig gøy, men må innrømme at jeg ikke fikset den surfingen helt og det ble nesten litt vel mye aktivitet. Men liker du vann og strand i tillegg til yoga er dette en fantastisk mulighet. Jeg har skrevet mer her.

Landsbygd i Italia – for deg som vil fordype deg og slappe av

En fantastisk italiensk gård med nydelige trulloer (en type hus de har i Puglia i Italia), saltvannsbasseng, hengekøyer, sykkelturer på den italienske landsbygda. Retreaten i regi av Kaliyoga i Italia er nok den beste jeg har vært på. Kanskje mest fordi vi hadde en fantastisk lærer som la opp et utviklende program for det ukeslange oppholdet. Noen steder er det bare yoga liksom, her var det et skikkelig opplegg med to daglige yogaøkter og massevis av tid til å nyte den italienske landsbygda mellom slagene. Mer om denne her.

Yoga på en seilbåt i Kroatia – for reiseopplevelsen

Den var ikke noe mindre vakker turen jeg var på med Exotic Yoga Retreats i Kroatia. En uke på en fantastisk seilbåt, ny øy hver dag, yoga på dekk. Her var det også to yogaøkter om dagen, men fokuset var like mye på Kroatiaopplevelsen og det var litt mer fritt fram med vin og slikt enn på de fleste andre yogaretreater. Jeg elsket denne turen! Men kanskje mer for seilbåtopplevelsen og reisen i seg selv enn yogaen. Men yogaen ga det likevel noe mer. Exotic Yoga Retreats arrangerer slike reiser med yoga over hele verden. Vel verdt å sjekke ut om du liker yoga og reiseopplevelser. Mer om seiluken i Kroatia.

Yoga i fjellene i Nepal - for deg som liker fjell og det eksotiske

Turen til Nepal med Ethical Travel Portal var helt klart mer eksotisk enn de andre. Det er Nepal liksom! Her stod uteopplevelsen i sentrum og spesielt den fem dager lange gåturen i fjellene i Nepal. Det var tvers gjennom en nydelig opplevelse og yogaen som alltid foregikk under åpen himmel og to ganger daglig forsterket den opplevelsen vi var en del av og gjorde kroppen godt etter mange høydemeter per dag. Mer om turen til Nepal.

Nepal <3

Nepal <3

Ingen av disse retreatene hadde en spesiell yogaform som fokus og nivået passet for alle. Du kan bli med som helt nybegynner, men får muligens litt mindre utbytte av selve yogadelen om du er veldig erfaren. Jeg fant alle fire litt sånn tilfeldig gjennom googlesøk. Jeg mener å huske jeg hadde en ide om hva jeg var på jakt etter og googlet meg fram til disse fire perlene. Jeg anbefaler å gjøre det samme, tenk hva du vil ha;  fordypning i yoga reiseopplevelse, mye fysisk aktivitet eller noe helt annet. Du finner noe som passer!

P.s. Det var på en humpete buss etter fem dager i fjellene i Nepal jeg kom opp med ideen om Tindeyoga. Yoga i fjellene inspirerte meg!