Å øve på å instruere yoga

36032154551_f1dd96f92c_k.jpg

Det er knappe to måneder til yogainstruktørstudiet jeg går på er ferdig. En viktig del av studiet er selvsagt å øve på å instruere. Vi gjør det litt på hverandre på samlingene, men det å instruere andre på alle nivå er minst like viktig. Det har vært en spennende læringskurve. Plutselig snus ting på hodet - istedenfor å lære skal jeg lære bort.

Jeg er så heldig at jeg har en liten gjeng med kolleger som veldig gjerne ville være prøvekaniner for min undervisning. De er på ulikt nivå så jeg får prøvd meg på mye forskjellig. Det er nå jeg virkelig begynner å kjenne på hva som er utfordringene, hva jeg må fokusere mer på, hva jeg absolutt ikke kan og hvor jeg føler meg helt trygg. 

Den første gangen var jeg helt utladet, jeg tror ikke jeg hadde tenkt over hvor krevende det faktisk er å undervise en hel time. Det kan godt sammenlignes litt med å holde et foredrag, du har oppmerksomheten hele tiden, men i tillegg skal du vise ting og snakke mens du viser (fysisk krevende) og i "pausene" skal du jo justere. Neste gang var jeg mer forberedt på hva det krevde og aller aller mest synes jeg det er kjempegøy!

Det er gøy å lære bort det jeg kan, det er gøy å bidra til at folk mestrer og ikke minst å se framgangen og det litt sløve fornøyde blikket alle har når vi kommer ut av Savasana. Tror jeg kommer til å trives med å være yogalærer.