Workshop i intermediate serien. Gøy og vanskelig.

I helga har jeg virkelig gjort ting jeg ikke kan, eller får til. Kjenner det greit i hele kroppen. Jeg har vært på workshop i intermediate serien i Ashtanga yoga.

Ashtanga yoga består av flere ulike serier. Tror det finnes seks i alt faktisk. Men de som primært praktiseres er de tre første: Primary series (førsteserien), Intermediate series (andreserien) og Advanced series (tredjeserien). Poenget er at man skal mestre en serie helst fullstendig før man går videre til neste. Og det kan ta mange år. Noen sier 10 år per serie. Og de flest gjør aldri noe mer enn den første serien, fordi det er nok.

Selv har jeg jo bare såvidt begynt å gjøre den fulle førsteserien (den praktiseres gjerne først som bare halve serien), så intermediate er veldig langt unna, kanskje kommer jeg ikke engang dit. Men det hindrer meg ikke i å være nysgjerrig på hva den går ut på. Og jeg tenker det er greit å vite noe om som yogalærer etterhvert. Så når Iris Straume i HiYoga holdt gratis workshop i den serien i helga, ble jeg med. Det vi skulle gjennom ser slik ut:

iseries.jpg

Vi kan vel si det slik at det var mer jeg IKKE fikk til enn jeg fikk til. Og noe var litt vel mye for de kjipe knærne mine + at jeg har ganske så mye å gå på når det gjelder bakoverbøyer og styrke. Men det var veldig gøy og nyttig å prøve likevel. Jeg lærte mye og ser at det er et par stillinger der jeg skal prøve meg på innimellom likevel (det er visst juks i Ashtanga yoga da, men...:-). Og Iris var en en veldig flink lærer. Hun ledet oss gjennom alt på en pedagogisk og fin måte med modifiserte varianter av alle stillingene. Og hun har en kroppsbeherskelse som imponerer. Det gjør jo at man blir litt ekstra motivert. 

Glad jeg gjorde det selv om jeg først tenkte at jeg ikke hadde noe der å gjøre. Tipper jeg kommer til å kjenne det godt i kroppen i morga da. Gøy!